Partnerzy

Wyszukiwarka

Kronika
Live Cooking w Wejherowskim Hotelu OLIMP Business & SPA

Wśród szerokiej oferty gastronomicznej jakie oferują nam różnego rodzaju lokale gastronomiczne, wyróżnia się jeden z autorskich projektów Hotelu OLIMP Business & SPA. Kolacje tematyczne w stylu ,,Live Cooking” to seria spotkań przeznaczona dla smakoszy pragnących poznać nowe smaki i techniki kulinarne. Cykl kolacji został podzielony na cztery odsłony zgodne z porami roku, a więc w […]

Redakcja
2018-12-25
3 minuty czytania

Wśród szerokiej oferty gastronomicznej jakie oferują nam różnego rodzaju lokale gastronomiczne, wyróżnia się jeden z autorskich projektów Hotelu OLIMP Business & SPA.

Kolacje tematyczne w stylu ,,Live Cooking” to seria spotkań przeznaczona dla smakoszy pragnących poznać nowe smaki i techniki kulinarne. Cykl kolacji został podzielony na cztery odsłony zgodne z porami roku, a więc w 2018 r. odbyły się kolacje pt. Smaki Wiosny, Smaki Lata, Smaki Jesieni oraz ostatnie w tym roku Smaki Zimy. Patronat nad tym projektem objęły znane i szanowane instytucje kulinarne – Polska Akademia Sztuki Kulinarnej oraz Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, których to członkiem jest jeden z pomysłodawców i wykonawców tych, że kolacji szef kuchni Hotelu Olimp Krzysztof Wierzba. Konwencją tych spotkań jest gotowanie ,,na żywo” które bacznie obserwuje grono zaproszonych gości, po zakończonym działaniu szefa kuchni, wszystkim przybyłym smakoszom kelnerzy serwują zaprezentowaną potrawę w tzw. serwisie synchronicznym. Każda z kolacji składała się z przystawki zimnej, ciepłej, zupy, dania głównego oraz deseru, ponadto do dyspozycji gości jest bufet na którym znajdziemy kilkadziesiąt wariacji kulinarnych zarówno słonych jak i słodkich w stylu Finger Food. Szef kuchni Krzysztof Wierzba który wraz ze swoim zespołem odpowiedzialny jest za wszelkie potrawy przygotowywane specjalnie z tej okazji, zawsze stara się zaskoczyć przybyłych gości swoimi pomysłami, jak dotąd wśród wielu ciekawych propozycji mogliśmy spróbować mięsa z kangura, krokodyla, strusia czy ślimaków, lecz również i pozostałe propozycje wykonywane są ze starannie wyselekcjonowanych produktów najwyższej jakości – polędwica z tuńczyka, łosoś jurajski, gęś rozmarynowa, wołowina długo dojrzewająca, oryginalne sery to tylko kilka z kilkudziesięciu produktów jakimi posługiwał się szef kuchni tworząc wyjątkowe potrawy. Kolacje tematyczne w Hotelu OLIMP, cechują się również wspaniałą atmosferą której blasku nadaje również zaproszeni goście specjalni – przyjaciele szefa Krzysztofa, muzyką ,,na żywo” raczy gości mistrz Michała Cieśluk, który zawsze zadba o ,,coś dla ducha” naszych gości, o dobry humor zaś troszczy się mistrz barmaństwa Jerzy Czapla, a o orzeźwienie bariści z firmy Caffe Vergnano, natomiast do każdego dania wino dobiera zaproszony na tą okazję zawodowy sommelier. Jak zapewniają organizatorzy, w nadchodzącym roku również odbędą się takie kolacje, lecz chcąc zaskoczyć swoich gości, pracują nad zmianami aby znów mocno zaskoczyć swoich gości.

[envira-gallery id=”3728″]

Reklama na portalu expressbiznesu.plReklama na portalu expressbiznesu.pl