Partnerzy

Wyszukiwarka

Lifestyle
Degustacja win z Mateuszem Gesslerem

W Starym Maneżu odbyła się kulinarna podróż przez Australię, którą poprowadził popularny szef kuchni – Mateusz Gessler wraz ze znanym sommelierem – Wojtkiem Cyranem. Mistrzowie swoich fachów prowadzili zgromadzonych gości po kulinarnych obyczajach ojczyzny kangurów oraz sztuce degustowania australijskich win marki Jacob’s Creek zarówno w wariancie białym, jak i czerwonym. Spotkanie zostało ubarwione przez gości […]

Redakcja
2019-05-12
1 minuta czytania

W Starym Maneżu odbyła się kulinarna podróż przez Australię, którą poprowadził popularny szef kuchni – Mateusz Gessler wraz ze znanym sommelierem – Wojtkiem Cyranem. Mistrzowie swoich fachów prowadzili zgromadzonych gości po kulinarnych obyczajach ojczyzny kangurów oraz sztuce degustowania australijskich win marki Jacob’s Creek zarówno w wariancie białym, jak i czerwonym.
Spotkanie zostało ubarwione przez gości specjalnych dużą dawką ciekawych i zabawnych anegdot. Nie brakowało również przedstawienia merytorycznych treści związanych z degustowaniem win oraz sztuką ich serwowania. Zgromadzeni goście ponadto mogli się dowiedzieć jak zestawiać poszczególne rodzaje win z danymi potrawami oraz w jaki sposób profesjonalnie oceniać ich walory smakowe. Największym zaskoczeniem dla publiczności była możliwość skosztowania dania głównego, którym okazało się mięso z udźca kangura w towarzystwie batata.

Reklama na portalu expressbiznesu.plReklama na portalu expressbiznesu.pl