Partnerzy

Wyszukiwarka

Lifestyle
Festiwal smaków i wina w Fisherman Restaurant

Za nami niezwykła kolacja, podczas której nieliczne grono uczestników miało okazję zdegustować kilka dań i spróbować różnych rodzajów wina najwyższej jakości.

Redakcja
2023-06-16
2 minuty czytania

Za nami niezwykła kolacja, podczas której nieliczne grono uczestników miało okazję zdegustować kilka dań i spróbować różnych rodzajów wina najwyższej jakości.

Całe wydarzenie odbyło się w Fisherman Restaurant, gdzie Szef Kuchni – Rafał Koziorzemski raczył gości kilkoma fantastycznymi kombinacjami smaków. Uczestnicy kolacji mogli doświadczyć magii, jaką tworzył Szef Kuchni na talerzu za pomocą m.in.: różnych ziół.  Daniom towarzyszyły kieliszki wyjątkowego wina (inny rodzaj do każdego dania) od jednego z największych koneserów tego alkoholu w Słowenii – Gaspera Carmana.

– Jednym z dań, które przygotowaliśmy na ten wyjątkowy wieczór to szare kluski, zrobione przez Agnieszkę, z dzikim czosnkiem, który, co ważne, pochodzi z naszego pola. Mamy człowieka odpowiedzialnego za doglądanie cebulek czosnku niedźwiedziego, aby nie zniknęły z naszego życia – mówił Rafał Koziorzemski, podczas przygotowywania jednego z dań wieczoru.

Gasper Carman, Joanna Symeryak, Rafał Koziorzemski

Lista dań wieczoru

I Placek ziemniaczany z łososiem / wino: Gasper Chardonnay Rebula

II Szare kluski, dziki czosnek, twaróg / wino: Gasper Malvazija

III Molwa, kalafior, szparagi, fasolka / wino: Gasper Selekcija Rebula

IV Sztufada Wołowa, dereń / wino: Gasper Selekcija Cabernet Franc

V Drożdżówka z rabarbarem, lody lawendowe / wino: Gasper Bonita

VI Szyszki sosnowe

[envira-gallery id=”17904″]

To wyjątkowe wydarzenie było poprowadzone przez Mirosławę Nilek oraz Gaspera Carmana.

Patronem medialnym kolacji w Fisherman Restaurant był Express Biznesu.

 

Reklama na portalu expressbiznesu.plReklama na portalu expressbiznesu.pl