Za nami niezwykła kolacja, podczas której nieliczne grono uczestników miało okazję zdegustować kilka dań i spróbować różnych rodzajów wina najwyższej jakości.
Za nami niezwykła kolacja, podczas której nieliczne grono uczestników miało okazję zdegustować kilka dań i spróbować różnych rodzajów wina najwyższej jakości.
Za nami niezwykła kolacja, podczas której nieliczne grono uczestników miało okazję zdegustować kilka dań i spróbować różnych rodzajów wina najwyższej jakości.
Całe wydarzenie odbyło się w Fisherman Restaurant, gdzie Szef Kuchni – Rafał Koziorzemski raczył gości kilkoma fantastycznymi kombinacjami smaków. Uczestnicy kolacji mogli doświadczyć magii, jaką tworzył Szef Kuchni na talerzu za pomocą m.in.: różnych ziół. Daniom towarzyszyły kieliszki wyjątkowego wina (inny rodzaj do każdego dania) od jednego z największych koneserów tego alkoholu w Słowenii – Gaspera Carmana.
– Jednym z dań, które przygotowaliśmy na ten wyjątkowy wieczór to szare kluski, zrobione przez Agnieszkę, z dzikim czosnkiem, który, co ważne, pochodzi z naszego pola. Mamy człowieka odpowiedzialnego za doglądanie cebulek czosnku niedźwiedziego, aby nie zniknęły z naszego życia – mówił Rafał Koziorzemski, podczas przygotowywania jednego z dań wieczoru.
Lista dań wieczoru
I Placek ziemniaczany z łososiem / wino: Gasper Chardonnay Rebula
II Szare kluski, dziki czosnek, twaróg / wino: Gasper Malvazija
III Molwa, kalafior, szparagi, fasolka / wino: Gasper Selekcija Rebula
IV Sztufada Wołowa, dereń / wino: Gasper Selekcija Cabernet Franc
V Drożdżówka z rabarbarem, lody lawendowe / wino: Gasper Bonita
VI Szyszki sosnowe
[envira-gallery id=”17904″]
To wyjątkowe wydarzenie było poprowadzone przez Mirosławę Nilek oraz Gaspera Carmana.
Patronem medialnym kolacji w Fisherman Restaurant był Express Biznesu.