Kilka dni temu Sheraton Sopot Hotel zabrał swoich Gości w kulinarną podróż do Stanów Zjednoczonych.
Kilka dni temu Sheraton Sopot Hotel zabrał swoich Gości w kulinarną podróż do Stanów Zjednoczonych.
Kilka dni temu Sheraton Sopot Hotel zabrał swoich Gości w kulinarną podróż do Stanów Zjednoczonych.
Wszystko odbyło się w kameralnych i klimatycznych podziemiach Rotundy Domu Zdrojowego, gdzie Goście usiedli do wspólnej kolacji Jack&Burger. Podczas wydarzenia, odbył się tasting whisky Jack Daniel’s prowadzony przez Karola Onyszko oraz degustacja wyjątkowych burgerów. Szef Kuchni hotelu Sheraton w Sopocie, Marek Soczewka, składał dania przy Gościach i wraz z Onyszko poprowadził degustację, przybliżając ciekawą historię przedstawianych burgerów.
Hotele Sheraton w Krakowie, Poznaniu, Sopocie i Warszawie oraz The Westin Warsaw wprowadziły wspólne menu burgerowe Jack&Burger. Partnerem inicjatywy, która potrwa do 30 listopada, jest Brown Forman, producent whisky Jack Daniels. Takie specjalne menu po raz pierwszy zostało wprowadzone do hotelowych restauracji w Polsce w 2015 roku.
Jack&Burger to cztery burgery – trzy wołowe i jeden z wędzonym tofu:
Do burgerów hotele proponują whisky Jack Daniels na lodzie w różnych wariantach w promocyjnej cenie od 30 do 34 PLN za 40 ml.
Menu Jack&Burger dostępne jest w barach i restauracjach:
materiały prasowe