Mimo funkcjonowania na gastronomicznej mapie Pomorza od trzech lat to kilka dni temu nastąpiło ponowne otwarcie gdańskiej restauracji w odświeżonej odsłonie.
Mimo funkcjonowania na gastronomicznej mapie Pomorza od trzech lat to kilka dni temu nastąpiło ponowne otwarcie gdańskiej restauracji w odświeżonej odsłonie.
Mimo funkcjonowania na gastronomicznej mapie Pomorza od trzech lat to kilka dni temu nastąpiło ponowne otwarcie gdańskiej restauracji w odświeżonej odsłonie.
Ristorante Limoncello powstało z miłości do włoskiej kuchni. To miejsce jest inspirowane Włochami oraz basenem Morza Śródziemnego. Specjalnością tej restauracji są potrawy na bazie świeżo robionego makaronu według oryginalnej, włoskiej receptury. Wyrafinowane smaki powstają z idealnie dobranych surowców od najlepszych lokalnych oraz włoskich dostawców. Oferowane są też produkty najwyższej jakości m.in.: wędliny, owoce morza, włoskie sery, czy delikatna i aromatyczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Natomiast kilka dni temu w odświeżonej wersji Ristorante Limoncello uroczyście zostało otwarte na nowo, pod okiem nowych właścicieli.
Restauracje przejęły dotychczasowe klientki tego miejsca, czyli Katarzyna Glinka oraz Aleksandra Rostkowska, które mogą liczyć na wsparcie mężów: Bartłomieja Glinkę oraz Marka Rostkowskiego. Podczas uroczystego otwarcia zgromadzonych gości w kulinarną podróż zabrał szef kuchni Grzegorz Nakrajnik z ekipą. Wśród przygotowanych specjałów znajdowała się m.in.: pizza truflowa. Natomiast uroczyste otwarcie było umiejętnie dopełnione przez muzyczne akcenty w wykonaniu Wiktorii Gorczycy.
– Ristorante Limoncello to miejsce, które wraca na mapę Gdańska z nową energią i pasją, ale z szacunkiem do swojej historii. Zdecydowałyśmy się podjąć wyzwanie ponownego otwarcia tej restauracji, ponieważ wierzymy, że jej wyjątkowy charakter zasługuje na kontynuację i nowe życie. Tworzymy Limoncello z miłością, starannością oraz pozytywną energią. Naszym największym marzeniem jest, aby każdy Gość opuszczał restaurację z uśmiechem, pełen dobrej energii i wspomnień o niezapomnianych doznaniach kulinarnych. Za sterami kuchni stoi Szef Kuchni Grzegorz Nakrajnik, który z pasją i talentem komponuje dania na najwyższym poziomie. Możemy obiecać, że każdy znajdzie u nas coś wyjątkowego – zarówno miłośnicy tradycyjnych smaków, jak i poszukiwacze nowych kulinarnych doświadczeń. Nasza obsługa kelnerska zadba o Państwa komfort i dobre samopoczucie, tworząc atmosferę, w której chce się wracać. Serdecznie zapraszamy do Ristorante Limoncello – miejsca, gdzie smak spotyka się z serdecznością, a każdy posiłek staje się małym świętem. Do zobaczenia – Katarzyna Glinka, współwłaścicielka restauracji.
Aleksandra Rostkowska
– Gorąca, słoneczna Italia zawsze była bliska naszemu sercu, dlatego zdecydowaliśmy się na utrzymanie klimatu Włoch w naszym mieście. Istniejąca niespełna trzy lata restauracja Limoncello zasługiwała na to, by pozostać na kulinarnej mapie Gdańska. Z tym miejscem przez ten czas związali się odwiedzający ją regularnie goście i to dla nich postanowiliśmy zorganizować specjalne otwarcie w nowej odsłonie. Dzięki kulinarnej uczcie przygotowanej przez zespół Pana Grzegorza Nakrajnika mieliśmy możliwość rozsmakować się w klimacie prawdziwych Włoch. Obecnością zaszczycili nas zaproszeni goście, którzy ponownie mogli przekroczyć próg swojej ulubionej restauracji. Wieczór umiliła śpiewem trójmiejska artystka Wiktoria Gorczyca. Obsługa restauracji zadbała, by wszyscy obecni czuli się komfortowo. Chcemy całym sercem zadbać o to miejsce, utrzymać smak, słuchać naszych gości i spełniać ich potrzeby, wprowadzić powiew śródziemnomorskiej świeżości o zapachu i smaku cytryn – Aleksandra Rostkowska, współwłaścicielka restauracji.
fot. Joanna Symeryak