W marcu w Hotelu OLIMP, odbyło się już III spotkanie z Wejherowskimi smakoszami z cyklu Kolacja ,,LIVE COOKING” – tym razem były to ,,Smaki Wiosny”. To już V takie spotkanie, podczas którego przybyli goście mogli zarówno obserwować poczynania naszego szefa kuchni – Krzysztofa Wierzby, ale również skosztować i ocenić jego propozycje dań. Tym razem szef […]
Redakcja
2019-03-27
2 minuty czytania
W marcu w Hotelu OLIMP, odbyło się już III spotkanie z Wejherowskimi smakoszami z cyklu Kolacja ,,LIVE COOKING” – tym razem były to ,,Smaki Wiosny”. To już V takie spotkanie, podczas którego przybyli goście mogli zarówno obserwować poczynania naszego szefa kuchni – Krzysztofa Wierzby, ale również skosztować i ocenić jego propozycje dań. Tym razem szef kuchni wraz z zespołem gastronomii, przygotował kolację obfitującą w kilka premier kulinarnych jego autorstwa.
Zaprezentowano dania, które niebawem znajdą się w nowej karcie menu Hotelu OLIMP, była to przystawka – Panna Cotta z koziego sera i żurawiny, zupa – rosół z łososia Jurajskiego z domowym makaronem, lubczykiem i tartym jajkiem, danie główne – górka cielęca z kostką na grzybowym demi glace oraz deser – mus z białej i mlecznej czekolady z kawowym akcentem.
Nie obyło się jednak i tym razem bez niespodzianki kulinarnej, w poprzednich edycjach nasz szef kuchni przygotował marynowane mięso z kangura, strusia, krokodyla czy ślimaków, wszyscy goście byli bardzo mocno zdziwieni oraz pewni, iż więcej niespodzianek nie będzie, nic bardziej mylnego – tym razem szef kuchni wraz ze swoim zespołem przygotował kolejną niespodziankę – nasi goście mogli spróbować mięsa z MUFLONA z dodatkiem muślinowego sosu oraz kawioru z soku jagód!
[envira-gallery id=”4941″]
Wieczór upłyną w sielskiej atmosferze, której blasku nadała również muzyką ,,na żywo” oraz wykład sommeliera wraz z degustacją specjalnie dobranych win. Goście byli zachwyceni zarówno nowymi smakami jak i formami zaprezentowanych potraw. Szef kuchni w przerwach między kolejnymi serwisami osobiście rozmawiał z gośćmi, podczas tych rozmów wyjaśniał wszystkim dokładnie, na czym polegają techniki, którymi się posługiwał i wysłuchiwał z uwagą ocen, jakie potrawom wystawiali goście.
Na zakończenie wieczoru organizatorzy przygotowali kolejny miły akcent, losowanie nagród przygotowanych przez Hotel OLIMP oraz współpracujące z nim firmy. Emocje do końca nie opuszczały gości. Główną nagrodą był OPEL GRANLAND X – który został użyczony do testów, wraz z pełnym bakiem paliwa, laureatowi konkursu.
Zespół Hotelu OLIM serdecznie dziękuje wszystkim przybyłym gościom, a wszystkich Was serdecznie zaprasza do korzystania z usług, jakie w swoim portfolio posiada nasz Hotel.