Partnerzy

Wyszukiwarka

Biznes
Kolacja komentowana „Zostań jurorem i Ty”

W restauracji Fisherman odbędzie się specjalna kolacja komentowana, a powodem jest wygrana szefa kuchni i współwłaściciela tego miejsca, Rafała Koziorzemskiego w konkursie Les Chefs en Or 2023. Całe wydarzenie zostało zaplanowane na 9.12 2023, godz. 19, a podczas kolacji zostaną podane dania konkursowe z tegorocznego konkursu. Nie zabraknie propozycji, które zagwarantowały Rafałowi Koziorzemskiemu wygraną w […]

Redakcja
2023-11-24
2 minuty czytania

W restauracji Fisherman odbędzie się specjalna kolacja komentowana, a powodem jest wygrana szefa kuchni i współwłaściciela tego miejsca, Rafała Koziorzemskiego w konkursie Les Chefs en Or 2023.

Całe wydarzenie zostało zaplanowane na 9.12 2023, godz. 19, a podczas kolacji zostaną podane dania konkursowe z tegorocznego konkursu. Nie zabraknie propozycji, które zagwarantowały Rafałowi Koziorzemskiemu wygraną w innych konkursach w dotychczasowej karierze.

Ponadto gościem specjalnym będzie Marek Moskwa, który specjalizuje się w cukiernictwie. Podczas kolacji zadba o słodką część wieczoru. Każdy z gości będzie mógł poczuć się jak juror i ocenić każdą z propozycji, które zostaną przygotowane.

Cena: 319zł/osoba MENU 219zł/osoba WINE PAIRING

W gastronomii od 17 roku życia

Kulinarna przygoda Rafała Koziorzemskiego rozpoczęła się, kiedy miał zaledwie 17 lat. Pracował w restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą. Jego kunszt kulinarny doceniają artyści malarze tacy jak Zora Mann czy też znany i ceniony artysta Pedro Martin Rojo.

Specjalizuje się w kuchni lokalnej. Uwielbia nietuzinkowe, zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe i pracę z owocami morza. Fascynuje się dzikimi ziołami, które zbierając w lesie przenosi do swojej kuchni. Rafał Koziorzemski to utalentowany kucharz, jego upór, poświęcenie, pasja zdecydowanie dążą do ciągłej doskonałości w jego kuchni, która przekłada się na jego dania! Jest zwolennikiem kuchni tradycyjnej z nowoczesnymi akcentami i uwielbia wdrążać nowe techniki gotowania.

Laureat światowego konkursu The Best Chef  Rising Star Awards 2017, kucharz- odkrycie roku 2022, Perła miasta Sopot jak i również zwycięzca  International CHEF Culinary Cup 2018, ambasador kampanii roślinnie jemy. W październiku 2023 roku wygrał prestiżowy konkurs Les Chefs en Or, w którym zmierzył się z szefami kuchni najlepszych restauracji z Niemiec, Hiszpanii, Austrii, Szwajcarii, Francji i Rumunii. Jest również Laureatem Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora 2023 w kategorii restauracja.

Obecnie jest współwłaścicielem oraz szefem kuchni Fisherman w Sopocie.

Partnerem wydarzenia jest Express Biznesu.

Reklama na portalu expressbiznesu.plReklama na portalu expressbiznesu.pl