34. piętro budynku Olivia Star było przestrzenią, gdzie odbyło się spotkanie z trzema Szefami Kuchni, którzy mają na koncie wiele sukcesów w świecie gastronomii. Całe wydarzenie było niezwykłą okazją do uczestnictwa w ważnej dyskusji z wybitnymi osobowościami, ponieważ głównymi postaciami panelu dyskusyjnego były legendy w środowisku kucharzy: Albert Adria, nr 2 w rankingu The Best […]
Redakcja
2024-09-14
2 minuty czytania
34. piętro budynku Olivia Star było przestrzenią, gdzie odbyło się spotkanie z trzema Szefami Kuchni, którzy mają na koncie wiele sukcesów w świecie gastronomii.
Całe wydarzenie było niezwykłą okazją do uczestnictwa w ważnej dyskusji z wybitnymi osobowościami, ponieważ głównymi postaciami panelu dyskusyjnego były legendy w środowisku kucharzy: Albert Adria, nr 2 w rankingu The Best Chef Awards 2023, innowator nowoczesnej gastronomii; Paco Pérez, zdobywca 6. gwiazdek Michelin; oraz Antonio Arcieri, Szef Kuchni ARCO, zdobywca pierwszej w historii gwiazdki Michelin dla Gdańska.
Cała trójka wraz z innymi uczestnikami panelu, czyli Łukaszem Wysockim, prezesem Gdańskiej Organizacji Turystycznej i Cristianem Gadau, założycielem The Best Chef poruszała ważne tematy. Rozmawiano o nowych trendach w gastronomii. Poruszono również kwestię wpływu wyróżnień kulinarnych na rozwój branży i regionu.
Cristian Gadau, Joanna Symeryak, Małgorzata Minta
Albert Adria i Joanna Symeryak
Wśród omawianych tematów nie brakowało dywagacji nt. przyszłości gastronomii, fine diningu, czy ciekawych innowacji, które w nadchodzących latach mogą zmienić kulinarny świat.