E

Ekotarg Bazar Natury, czyli targowisko z certyfikowaną, ekologiczną żywnością przeniósł się do Garnizonu w Gdańsku-Wrzeszczu. W ciągu ostatnich kilku lat stoiska z certyfikowaną, ekologiczną żywnością pojawiały się w czwartki i soboty w Hali Olivii. Targowisko było bardzo popularne, stąd konieczność znalezienia większej lokalizacj. Teraz ekotarg działa w specjalnym namiocie obok klubokawiarni Sztuka Wyboru.W nowej lokalizacji pojawiło się miejsca dla około czterdziestu wystawców, którymi są zazwyczaj małe firmy z branży spożywczej i rolnicy z Pomorza. Klienci Bazaru Natury mogą kupić m.in.chleby na zakwasie, wypieki, produkowane naturalnymi metodami pasztety, wędliny, sery, wiejskie jajka i masła. W sprzedaży znaleźć można także też mięso i ryby z ekologicznych hodowli czy też certyfikowane kasze, mąki i oleje. Na terenie ekotargu pojawiła się minikawiarenka i specjalna przestrzeń, gdzie w przyszłości pojawią się warsztaty i spotkania kulinarne.